Nyheder

En kæmpe bøg på omtrent 200 år måtte fældes i Søllinge. Hensynet til børnebørn vægtede højere end det gamle majestætiske træ, som var hårdt angrebet af råd og svampe.

Tre mænd, tre motorsave, en lift og en kæmpe bøg med en krone på 30 meter i diameter. Det var cocktailen, da en 200 år gammel bøg skulle fældes i Søllinge. Træet var sygt, og det var ikke længere forsvarligt, at kundens børnebørn legede og gyngede under træet.

- Det er altid trist, når man må fælde et så stort og majestætisk træ, men der var ikke håb for denne bøg. Træet havde alle tegnene på, at det var på tide, at det skulle fældes. Det var ikke længere sikkert, fortæller Søren Ribergaard, indehaver af Ribergaard Anlægsgartner.

Bøgen havde flere svampe på stammen og meget tydeligt råd ved rødderne. Flere af de store sidegrene var ligeså store som træer, men bar også tydelige tegn på sygdom:

- Flere grene hang faretruende, enkelte var døde, og de største sidegrene havde mindre døde sidegrene liggende på sig. Samtidig havde de sunde grene mange sideskud, hvilket er et klart tegn på, at træet prøver at kompensere for de syge og døende grene.

Det er meget sjældent, at så store træer bliver fældet, og de bør heller ikke fældes, medmindre det virkelig er nødvendigt. Det er smukke træer og langt hen ad vejen også stabile træer. Men er man i tvivl, så kan man altid ringe og få en vurdering, opfordrer Søren Ribergaard.

Hos Ribergaard Anlægsgartner fælder vi både små og store træer, og vi har en række dygtige folk, som er vant til at arbejde i bebyggede områder, hvor præcision især er vigtig.

Bøg

bøg

Bøg